4.1. Çeşitli atıl dizgecikler

Bu sözdizimsel dizgecikler atıl sözdiziminin veya ana sözdiziminin başka başka yerlerinde kullanılır. atıl-krk ve atıl-öteli-krk elemanlarına ASCII 0 karakteri eklenmiştir. atıl-metin ve atıl-ydizge elemanlarına tek başlarına CR ve LF karakterleri eklenmiştir. atıl-deyim elemanına nokta imi eklenmiş ve atıl-deyim-list elemanı da virgül ayraçlı deyim listesinde "boş" elemanlara izin vermektedir.

Bilginize

Nokta imi (".") içeren atıl-deyim elemanı, bunun veya başka bir standardın önceki sürümlerinde izin verilmiş bir biçim değildir. Bir adres-belirtiminin parçaları arasından veya deyimler arasından ayırmada çözümleme zorluklarına sebep olması nedeniyle nokta iminin (ve imler elemanındaki karakterlerin) deyim içinde bulunmasına izin verilmemiştir (bkz, Atıl Adresleme). Burada görünmesinin sebebi, nokta iminin çoğu iletide adreslerin görünen-isim kısmında kullanılması ve bu nedenle düzgün yorumlanmasının gerekli olmasıdır. Gelecekte, nokta imi deyimin normal sözdizimi içinde görünmeyebilir.

atıl-öteli-krk  =    "\" (%d0-127)

atıl-metin      =    *LF *CR *(atıl-krk *LF *CR)

atıl-krk        =    %d0-9 / %d11 /          ; CR ve LT hariç
                     %d12 / %d14-127         ; %d0-127 arasındaki herşey

atıl-ydizge     =    atıl-metin

atıl-deyim      =    sözcük *(sözcük / "." / AKBOŞ)

atıl-deyim-list =    deyim / 1*([deyim] [AKBOŞ] "," [AKBOŞ]) [deyim]

Tek başlarını CR ve LF'in iletilerde görünmesinin iki farklı anlamı vardır. Çoğu durumda satırları ayırmak için CRLF yerine yanlış olarak tek başına ya CR ya da LF kullanılmaktadır. Diğer durumlarda, tek başına CR veya LF geleneksel ASCII anlamı gereği basitçe birer ASCII denetim karakteri olarak kullanılmaktadır.